Kikerikii broilerimaksa pasteet

mai 10, 2022

Hõrk mahebroilerimaksast pasteet isetehtud sibulamoosiga viib keele alla!

 

KIKERIKII BROILERIMAKSA PASTEET

Vajad: 3 x 175 ml vormi

Pasteet:
600 g Kikerikii broilerimaksa
1 keskmine sibul
1 väiksem porgand
100 g kvaliteetset soolapekki
50 g võid + peale sulatamiseks
soola
värskelt jahvatatud valget pipart

Sibulamoos:
500 g punast sibulat
50 g võid
50 g pruuni suhkrut
punt tüümiani
150 ml granaatõunaveini
soola

Alusta sibulamoosi tegemisest, selleks koori sibulad ning viiluta õhukeselt. Sulata pannil või, lisa sibulad, tüümianioksad ning raputa peale suhkur, aga ära sega! Kata pann kaanega ning hauta sibulaid madalal temperatuuril umbes 30 minutit. Seejärel sega sibulad läbi ning lisa vein, lase kaane all keema tõusta, seejärel vähenda kuumust, eemalda kaas ning lase podiseda, kuni vedelik on aurustunud, misjärel maitsesta. Lase jahtuda, tõsta klaaspurki ning säilita külmkapis.

Puhasta maks. Koori sibul ja porgand, viiluta õhukeselt. Määri ahjuvormi põhja võiga, aseta sellele sibularõngad, seejärel porgandirattad ja siis maksakiht. Viiluta õhukeselt soolapekk ning jaota see ühtlase kihina kõige peale. Kata vorm küpsetuspaberi ja kaanega ning küpseta eelkuumutatud 200 kraadises ahjus 25–30 minutit. Tõsta ahjust, lase veidi jahtuda ning püreesta saumikseriga ja maitsesta. Jaga väikestesse vormidesse. Sulata väikeses anumas või, jahuta, koori pealt tekkinud vaht ning nirista pasteedile. Aseta külma. Serveeri pasteeti krõbeda saia ning sibulamoosiga.

Foto: Tiit Efert

Kikerikii mahebroileriliha ostukohad: