Miks valida Kikerikii mahemuna?

oktoober 2, 2023

Poes munaleti ees seistes tekib paljudel küsimus, miks peaks valima kallimad mahemunad? Kuid mahemunade kasuks räägib palju põhjuseid. 

Mahemunad tulevad kanadelt, keda toidetakse mahepõllumajandusliku söödaga. Äntu mõisa kanad, kes munevad Kikerikii munad, saavad puhastel põldudel kasvatatud sööta, mida ei mürgitata väetiste ja pestitsiididega. Enamus vilja kasvatame me ise, aga ostame lisa ka teistelt mahepõllumeestelt.

Mahemunad on vabad antibiootikumidest ja hormoonidest, mida tavaliselt kasutatakse mittemahepõllumajanduslikus munatootmises. Mahemunade valimine tähendab, et toetad neid tootjaid, kes ei lisa sinu toidulauale potentsiaalselt kahjulikke lisandeid.

Avarad kanalad

Mahekanadel on kanalas lahedamad elamistingimused, piisavalt valgust, ruumi suhelda liigikaaslastega ja võimalus tukkuda õrrel. Soojal ajal saavad kanad ka õues siblida, mis võimaldab neil elada loomulikul viisil. Selle tulemuseks on õnnelikumad ja tervemad kanad, kes munevad kvaliteetsemaid mune. Muide, Äntu kanad on uudishimulikud ja suhtlusaltid ka meie talitajatega.


Parem loodusele

Ja lõpuks on mahemunade tootmine keskkonnale parem. Mahepõllumajandusettevõtted kasutavad säästvat tootmisviisi ega tugine sünteetilistele pestitsiididele ja väetistele, millel on halb mõju mulla ja vee kvaliteedile. Äntu mõisa kanalad asuvad Pandivere kõrgustikul, mille all olevad veereservuaarid varustavad puhta joogiveega pea terve Eesti allikaid. Meie neid ühiseid veevarusid taimekaitsemürkidega ei reosta.

Mahemunadele üleminek ei too kasu ainult sinu tervisele, vaid ka kanade ja keskkonna heaolule. Proovi ise ja tunne erinevust!

Osta Kikerikii mahemune Äntu mõisa e-poest!

Kikerikii mahemunad leiad kõigist suurematest poodidest üle EestiSelver, Prisma Peremarketid, Talu Toidab Rimis, Stockmann, Tallinna Kaubamaja, Tartu Kaubamaja, Coop Eesti kauplused.