Shakshuka Kikerikii mahemunadega

  • Shakshuka – ideaalne kiirelt valmiv panniroog
  • Kui soovid hommikul toitvat ja tervislikku einet või õhtul midagi imeliselt maitserikast, siis shakshuka on alati päästja.50-60 g tomatit
    100 g tomatipastat või -kastet
    25-30 g sibulat
    40-60 g paprikat
    2 Kikerikii mahemuna
    100 g kodujuustu
    Maitsestamiseks paprikapulber, sool, pipar, tsilli, köömned.
    Koriander serveerimiseks.

    Viska pannile hakitud tomat, paprika, sibul ja tomatipasta; maitsesta vürtsidega ja lase podiseda. Kui köögiviljad on pehmed, löö peale munad ja lisa kodujuust. Kata kaanega ja lase veidi podiseda. Enne serveerimist raputa peale koriander.

    Juurde tee ahjus kale (5-7 min pöördõhuga) ja serveeri koos saia või tatragalettidega.

    Tavaliselt kasutatakse shakshukas fetat, aga kui soovid rasvade kogust toidus vähendada, siis on kodujuust lahjem variant.
    Kui koriandrit pole, lisa muud rohelist – tilli, rohelist sibulat, murulauku.

    Retsept ja foto: Jaanika Veldre @toitminutaldrikul