Shakshuka Kikerikii mahemunadega
Shakshuka – ideaalne kiirelt valmiv panniroog- Kui soovid hommikul toitvat ja tervislikku einet või õhtul midagi imeliselt maitserikast, siis shakshuka on alati päästja.50-60 g tomatit
100 g tomatipastat või -kastet
25-30 g sibulat
40-60 g paprikat
2 Kikerikii mahemuna
100 g kodujuustu
Maitsestamiseks paprikapulber, sool, pipar, tsilli, köömned.
Koriander serveerimiseks.Viska pannile hakitud tomat, paprika, sibul ja tomatipasta; maitsesta vürtsidega ja lase podiseda. Kui köögiviljad on pehmed, löö peale munad ja lisa kodujuust. Kata kaanega ja lase veidi podiseda. Enne serveerimist raputa peale koriander.
Juurde tee ahjus kale (5-7 min pöördõhuga) ja serveeri koos saia või tatragalettidega.
Tavaliselt kasutatakse shakshukas fetat, aga kui soovid rasvade kogust toidus vähendada, siis on kodujuust lahjem variant.
Kui koriandrit pole, lisa muud rohelist – tilli, rohelist sibulat, murulauku.Retsept ja foto: Jaanika Veldre @toitminutaldrikul

