Krõbedad kartulisaiad mahebroilerimaksa, küüslaugukastme ja lehterkukeseentega

november 2, 2023

Britt Paju on toidublogija, kes armastab kõike, mis on seotud toidu ja kokkamisega. Igakuiselt leiab Briti retsepte ajakirjast Anne & Stiil ning ta on nii mõnegi kokaraamatu autor.

Kikerikii mahebroilerimaksa üllatuskarbi saatis Briti kodukööki MasterChef Eesti. Toome sinuni Briti retsepti, head katsetamist!

1. Saiade valmistamiseks keeda 2 kooritud ja tükeldatud kartulit u 10 minuti jooksul pehmeks ja suru läbi kartulipressi. Prae 2 viilu Itaalia seapõsepeekonit e guancialet krõbedaks ja tõsta kõrvale. Pannile jäänud rasvas sulata u 30 g võid ja lisa 0,5 tl hakitud rosmariini. Sega kartul võisegu ja 1,5-2 dl jahuga, maitsesta soolaga. Jaga neljaks, patsuta lamedaks, torgi kahvliga auguliseks ja küpseta koos terve küüslauguga 220-kraadi juures u 20 minutit, kuni saiad on kuldsed.

2. Kastme valmistamiseks keeda muna 1 minut. Jahuta. Suru ahjuküüslaugust sisu välja ja peenesta kahvliga. Lisa koorest välja kaabitud muna, 1-2tl valget veiniäädkat ning püreesta saumikseriga. Lisa vähehaaval u 0,75 dl oliiviõli, kuni saad kreemja konsistentsi. Lisa 3 sl riivitud parmesani ja püreesta veel veidi.

3. Tomat haki väiksemateks kuubikuteks ja maitsesta rosmariini, soola-pipra ja oliiviõliga

4. Lehterkukeseente jaoks kuumuta 2 hakitud šalottsibulat või sees kergelt, lisa u 150 g seeni ja kuumuta u 5 minutit, kuni need on pehmenenud. Maitsesta soolaga. Lükka seened panni serva ja tühjale osale vala surakas vermutit. Oota, kuni see on peaaegu haihtunud ja sega kiirelt seentega läbi. Tõsta kõrvale.

5. Lisa pannile veidi võid ja õli ning u 300 g puhastatud kanamaksa. Pruunista u 3 minutit, lisa 2-3 sl konjakit ja lase sellel segades kaduda. Tõsta maks kiirelt pannilt ja maitsesta soola, pipra ja rosmariiniga.

6. Serveerimiseks tõsta saiadele kaste, sellele seened, tomatid ning kõige peale viilutatud maks. Pudista üle krõbeda peekoniga, lisa veidi riivitud parmesani ja trühvlimett ning rosmariini.

Retsept ja fotod: Britt Paju

Kikerikii mahebroileriliha ostukohad: