Broilerifilee sidrunikartulite ja oliivivõiga

jaanuar 7, 2022

Mahedamaitselisele broilerifileele annavad vahemeremaiselt tsitruselised kartulid uue varjundi.

Neljale sööjale

Vaja läheb:

2 Kikerikii mahebroileri fileed
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
külmpressitud oliiviõli
900 g kartuleid
1 sidruni mahl
1 suur küüslaugumugul
2 rosmariinioksa
50 g toasooja võid
4 suuremat oliivi
väike peotäis siledalehelist peterselli
300 g kirsstomateid
sorts palsamiäädikat

Valmistamine:

Maitsesta fileed soola ja pipraga, tõsta kõrvale. Lammuta küüslaugumugul, koori 1 küüslauguküüs. Riivi see ning haki koos oliivide ja peterselliga läbi. Seejärel sega võiga, maitsesta soola ja pipraga. Soola lisamisel ole ettevaatlik, kuna oliivid on ise ka soolased. Keera või vorstikujuliselt toidukilesse ning aseta sügavkülma.

Lõika kartulid väiksemateks ühesuurusteks tükkideks. Aja potis soolaga maitsestatud vesi keema ning keeda kartuleid tasasel tulel paar minutit. Samal ajal mõõda kaussi 4 sl oliiviõli, lisa sidrunimahl ning tükeldatud rosmariinioksad. Kurna kartulid, vala kaussi õlisegu hulka ning sega hästi läbi.

Vooderda küpsetusplaat küpsetuspaberiga, vala kartulid peale, lisa ka küüslauguküüned ning tõsta eelkuumutatud 200-kraadisesse ahju küpsema. Kartulite valmimiseks kulub umbes 25–30 minutit.

Kuumuta pannil sorts õli ning prae fileesid mõlemalt poolt umbes 2 minutit, kuni on kuldsed. Seejärel tõsta 15 minutiks ahju kartulite juurde järelküpsema kuni sisetemperatuur on 70–72 kraadi. Samal ajal prae tomatid pannil kanast tulnud praemahlas, lisa sortsuke palsamiäädikat ning maitsesta soolaga.

Tõsta kartulid ja fileed ahjust. Lõika oliivivõist rõngad ning aseta fileede peale sulama ning lase neil 5–10 minutit seista. Serveeri!

Kikerikii mahebroileriliha ostukohad: