Kanasupp kruupide ja põldubadega

veebruar 23, 2022

Lahe, aga toekas kanasupp kruupide ja ubadega soojendab peale vastlaliugu! 

KANASUPP KRUUPIDE JA PÕLDUBADEGA
Kuuele

1,8 l Kikerikii mahedat broileripuljongit
1 sibul
1 suur küüslauguküüs
külmpressitud oliiviõli
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
100 g meelepäraseid kruupe
1 rosmariinioks ja paar tüümianioksa
200 g külmutatud põldube
200 g kartulit
tšillihelbeid (soovi korral)
2 suurt peotäit lehtkapsast
2 sl palsamiäädikat
parmesani juustu, serveerimiseks

Keeda kruubid soolaga maitsestatud vees pehmeks ja kurna (võid need valmis teha juba eelneval päeval). Koori sibul ja küüslauk ning sibul haki peeneks ja küüslauk viiluta õhukeselt. Kuumuta potipõhjas õli, prae sibul ja küüslauk läbi. Lisa kruubid ning ürdid ja kuumuta veel läbi. Seejärel lisa potti põldoad ning vala peale puljong, kata kaanega ning lase 15 minutit podiseda. Lisa kartulid ning keeda kuni need on pehmed. Maitsesta supp tšillihelveste ja äädikaga. Viimasena lisa lehtkapsas ja kuumuta veel paar minutit. Kui sul on jäänud puljongi keetmisest alles broileriliha, lisa ka see supile. Serveerides riivi peale parmesani juustu.

Pikka liugu!

Kikerikii mahebroileriliha ostukohad: