Munapühade munatort

aprill 15, 2022

Lihavõttepühade lauda kaunistab munatort, mille maheda maitse üks komponente on kvaliteetne Kikerikii muna. 

MUNAPÜHADE MUNATORT
Seltskonnale

21 Pärnu suhkruvaba vormileiva viilu

Munatäidis:
6 Kikerikii M suuruses muna
120 g maitsestamata jogurtit
120 g majoneesi
30 g kappareid
suur punt rukolat
soola

Singitäidis:
350 g kvaliteetset suitsutatud vorsti või sinki
200 g maitsestamata jogurtit
60 g majoneesi
6–7 sl hapukurgi või jalopeno marinaadivedelikku

Kate:
1 suurem avokaado
1 Kikerikii M suuruses muna
75 g toorjuustu
sidrunimahla
soola

kodust kanapuljongit leiva niisutamiseks

Kaunistamiseks:
mikrovõrseid
Kikerikii keedetud mune
redist
kalamarja

Keeda munad, jahuta ning koori. Töötle 6 muna kahvliga peeneks. Haki rukola ja sega muna rukola, jogurti ja majoneesiga, lisa kapparid ning maitsesta soolaga. Teise täidise jaoks haki sink või vorst hästi peeneks, sega majoneesi ja jogurtiga ning lisa juurde marinaadivedelikku.

Katte jaoks puhasta avokaado ning surista koos muna ja toorjuustuga pastaks, maitsesta soola ja sidrunimahlaga. Lõika leivaviilude servad ühtlaseks. Lao vaagnale 3 leivaviilu, niisuta need kergelt puljongiga (hea on seda teha pritspudeliga) ning määri peale täidis, korda tegevust vaheldumisi muna- ja singitäidisega kuni materjal on otsas. Määri tort avokaado munakattega ning kaunista meelepäraselt.

Kauneid pühi!

Kikerikii mahebroileriliha ostukohad: