Troopilised Kikerikii broilerikoivad

august 9, 2022

Too õhtusöögilauda veidike eksootikat!

TROOPILISED KIKERIKII BROILERIKOIVAD
Neljale

Marinaad:
4 Kikerikii broilerikoiba
1,5 sl oliiviõli
2 sl tomatipastat
3 sl chipotle’i pastat (selle puudumisel ajab asja ära ka BBQ kaste)
soola

2 sibulat
4 küüslauguküünt
umbes 300 g värsket ananassi
100 ml apelsinimahla
300 ml kodust kanapuljongit
50 ml toidukoort
koriandrit ja laimimahla serveerimiseks

Sega omavahel oliiviõli, tomatipasta ja chipotle’i pasta, maitsesta soolaga ning määri see koibadele. Jäta vähemalt 6 tunniks marineeruma, parem üleöö.
Koori sibul, küüslauk ja ananass. Haki sibul peeneks, viiluta küüslauk ning lõika ananass meelepärasteks tükkideks. Tõsta koivad, sibul, küüslauk ja ananass ahjuvormi, vala juurde apelsinimahl. Küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit, seejärel lisa puljong ja koor ning küpseta veel 20–25 minutit kuni kanaliha on küps. Nirista laimimahlaga üle, puista peale koriandrilehti ning serveeri basmatiriisiga.

Retsept: Kristina Efert
Foto: Tiit Efert

Kikerikii mahebroileriliha ostukohad: