Indiapärane ahjubroiler sooja kurgisalatiga

INDIAPÄRANE AHJUBROILER SOOJA KURGISALATIGA
Kuuele

2 kg Kikerikii mahebroiler
1,5 sl tšillipulbrit
1 tl kurkumit
1 tl jahvatatud vürtskööment
1 tl jahvatatud koriandrit
1 sl tandoori maitseainet
pöidlasuurune jupp ingverit
5 küüslauguküünt
soola
1 sl sidrunimahla
3-4 sl külmpressitud oliiviõli

Kurgisalat:
2 pikka kurki
paar sl võid
2 rohelist tšillit
1 tl jahvatatud vürtskööment
soola
suhkrut
suur peotäis röstitud maapähkleid

Koori ingver ja küüslauk ning haki peeneks. Tõsta kausikesse, lisa juurde maitseained, sidrunimahl, maitse järgi soola ning oliiviõli. Sega korralikult läbi ning jäta maitsestuma.

Kuivata broiler nii seest kui väljast köögipaberiga. Aseta see lõikelauale kõhuli ning lõika köögikääride või terava noa abil selgroog välja (hoiusta see kindlasti puljongi keetmiseks!). Ava broiler ning keera ümber, nii et rinnak on ülespoole ning suru peopesade abil lapikuks. Hõõru mõlemalt poolt maitseseguga hoolikalt kokku, tõsta ahjuvormi, kata toidukilega ning aseta külmkappi vähemalt paariks tunniks kuni üleöö maitsestuma.

Tõsta broiler tunnike enne küpsetamist toatemperatuurile. Kuumuta ahi 180 kraadini, nirista kana veidi oliiviõli ning küpseta ahjus umbes 45 kuni 50 minutit. Kui tundub, et kana pruunistub liiga kiiresti, kata see pealt fooliumiga.

Kurgisalati valmistamiseks lõika kurk kuubikuteks ning haki tšilli ja pähklid. Kuumuta pannil või, lisa tšilli ning vürtsköömen, prae läbi ning lisa kurgikuubikud. Prae kõrgel kuumusel, segades, 2-3 minutit, seejärel tõsta pannilt, maitsesta soola ja suhkruga, sega läbi ning puista pähklitega üle. Serveeri koos viilutatud kanalihaga.

Roa juurde sobib pakkuda lameleibu, marineeritud punast sibulat, mündi ja laimiga maitsestatud jogurtit. Kui soovid veelgi toekamat rooga, lisa lauale ka aurutatud riis.

NB! Järelejäänud kondid ja karkass on väärt puljongimaterjal!

Retsept: Kristina Efert
Foto: Tiit Efert

Kikerikii mahebroileriliha ostukohad: